Ajankohta

7.5.2019 12:45

Paikka

Kotka

Hinta

2200 €
1400 € (kauppakamarin jäsenhinta)
Liity kauppakamarin jäseneksi

Tapahtumaluokka

HHJ-kurssi

Järjestäjä

Kymenlaakson kauppakamari← Takaisin

HHJ kurssi 2019/05 KOTKA

Datariina, Kotka   Kurssi-isäntänä Oma Säästöpankki

Yrittäjä, yritysjohto, omistajat ja rahoittajat tarvitsevat tuekseen eri alojen kokeneita asiantuntijoita, liiketoimintaosaajia, jotta yritys kykenisi kaupallistamaan tuotteitaan, kasvamaan, uudistumaan ja laajentamaan markkina-alueitaan samalla säilyttäen kannattavuutensa. Myös erilaiset murrokset kuten sukupolvenvaihdokset, omistajamuutokset, kansainvälistyminen, kasvunopeus ja markkinahäiriöt ovat helpommin hallittavissa, kun yrityksestä löytyy laajalti kokemusta. Hallitustyöskentelyn avulla voidaan parhaiten sitoa yritykseen sen tarvitsemat ulkopuoliset resurssit toimivan johdon tai yrittäjän tueksi.

HHJ-kurssi on tarkoitettu hallitustyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen. Se sopii sekä hallitustyötä jo tekeville henkilöille tai sitä harkitseville ja auttaa myös yrittäjiä ja yritysjohtoa hyödyntämään hallitustyöskentelyä entistä paremmin. Kurssin suorittanut on oikeutettu osallistumaan HHJ-tutkintoon ja valtakunnalliset tutkintotilaisuudet järjestetään kahdesti vuodessa. Tutkinnon hyväksytysti suorittanut on oikeutettu käyttämään HHJ-nimitystä.

Paikka: Heikinkatu 7, 48100 Kotka
Kurssi-isäntä: Oma Säästöpankki

HHJ-kurssi sisältää neljä puolen päivän jaksoa, joiden lisäksi on ryhmätyö ja kirja Hyvä hallitustyö (Juhani Erma, Tommi Rasila, Olli V. Virtanen). Kurssin täysipainoinen suorittaminen edellyttää osallistumista kaikille jaksoille.
7.5.2019  klo 12.45–17.30  Jakso 1: Hyvä hallintotapa
- Omistajat, hallitus ja johto
- Hallituksen ja sen jäsenen tehtävät ja juridinen vastuu
- Kohti ammattimaista hallitusta
- Yrityscase

17.5.2019 klo 11.30-16.00  Jakso 2: Hallituksen ja hallitustyön 
- Hallituksen kokoonpano, muodostaminen ja organisointi
- Hallitustyön organsointi ja tehokkaan hallitustyöskentelyn edellytykset
- Yrityscase

24.5.2019 klo 11.30-16.00  Jakso 3: Strategiatyö
- Johdatus strategiseen ajatteluun
- Strateginen suunnittelu, miten luodaan tulevaisuus ja menestys
- Strategian rakentaminen, säätäminen ja mittaaminen
- Yrityscase

28.5.2019  klo 13.00–17.00   Ryhmätyö kohdeyrityksessä

5.6.2019 klo 12.45–19.00  Jakso 4: Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus
- Ryhmätöiden purku
- Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus
- Yrityscase

Kurssilla käsitellään hallituksen kokoonpano, rooli, vastuut, riskienhallinta ja työmuodot (raportointi, strategiatyö, palkitsemisjärjestelmät jne.) erityisesti pk-yrityksen näkökulmasta ja vahvasti käytäntöön soveltaen yritysesimerkkien avulla.

Ilmoittaudu valtakunnallisen HHJ-järjestelmän kautta viimeistään 29.4.2019. Luo tunnukset HHJ-portaaliin tämän sivun oikeasta yläreunasta kohdasta ”rekisteröidy” ja ilmoittaudu sen jälkeen haluamaasi tapahtumaan.

Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen perutuista osallistumisista veloitamme 50 % osallistumismaksun. Kaksi päivää ennen tapahtumaa ja sitä myöhemmin perutuista osallistumisista veloitamme maksun kokonaisuudessaan.

Lisätietoja: koulutuspäällikkö Heidi Harden  heidi.harden@kauppakamari.fi, p. 0440 296 112.